Motorrijschool Veenendaal

Ben je op zoek naar een motorrijschool in Veenendaal? En heb jij altijd al de droom gehad om als motorrijder de weg op de gaan? Verkeersschool Ariesen verzorgt al sinds 1999 rijopleidingen in Veenendaal en omstreken. Deze jarenlange ervaring is terug te zien in ons slagingspercentage: die ligt rond de 90%!

Wil je direct op de motor stappen?

Vraag hier je motorrijbewijs pakket aan

Na het lezen van deze pagina weet je:

  • Alles over onze motorrijles Veenendaal
  • Op welke leeftijd jij mag starten met je motorrijles
  • Hoe wij jou helpen je voertuig te beheersen
  • Wat een motorrijbewijs jou ongeveer gaat kosten

Motorrijschool Veenendaal

De eerste praktijklessen van onze motoropleiding vinden plaatsen op ons eigen oefenterrein langs de snelweg A12. Alle lessen duren twee uur. Tijdens de lessen ben je verplicht beschermende kleding te dragen zoals een speciale broek, jas en natuurlijk een helm. Wij stellen je dat kosteloos ter beschikking.

 
Onze motoren waar jij les op hebt.

Motorrijbewijs examen

Om de weg op te mogen met je motor, moet je twee examens afleggen: het voertuigbeheersing examen (AVB) en het verkeersdeelnemings examen (AVD). Het eerste examen vindt plaats op ons eigen oefenterrein langs de snelweg A12. Lekker dichtbij, wel zo handig! Het tweede examen wordt in Leusden of Amersfoort afgelegd.

Voertuigbeheersing 

In je eerste rijles werken wij al aan jouw voertuigbeheersing. Wij geven je zelfvertrouwen, zodat je met zekerheid op de motor zit. Onze instructeurs zijn zelf ook echte motorrijders, dus zij weten alles van gevarenherkenning. Ze wijzen jou op de belangrijke risico's. We beginnen met het oefenen van bijzondere verrichtingen: de halve draai, remoefeningen en het achtje. Als je deze vaardigheden onder de knie hebt, doe je op hetzelfde oefenterrein het motorexamen voertuigbeheersing (AVB).

“Je kunt iemand klaarstomen voor een rijbewijs, maar wij gaan nog een stapje verder. Wij maken een echte motorrijder van je.”

Vanaf welke leeftijd mag je starten met motorrijles? 

Voor de lichte motor (A1) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-rijbewijs hebt en anders vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan het vanaf 21 jaar. Als je dit A-rijbewijs behaalt wanneer je nog geen 24 bent, dan krijg je code 80 op je rijbewijs. Dit betekent dat je mag rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

Deze code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Heb jij je A2-rijbewijs al voor dat je je A-rijbewijs behaalt? Dan vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Behaal je eerst je A2-rijbewijs en dan je A-rijbewijs? Dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code 80 vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Meer weten over deze regelgeving?

Motorrijbewijs kosten

Bij ons kun je een rijbewijs (basis) pakket afnemen van 20, 30 of 40 uur. Koop je vooraf meer uren dan dat je nodig had? Geen probleem, dan krijg je je geld gewoon terug! Je betaalt wat je afneemt. Hieronder vind je de prijzen van onze basispakketten. 

10 uur praktijkles + AVB + AVD € 1050,-

20 uur praktijkles + AVB + AVD € 1670,-

30 uur praktijkles + AVB + AVD € 2285,-

AVB (voertuigbeheersing) € 140,- 

AVD (verkeersdeelneming) € 280,-

Wil je liever betalen voor een losse praktijkles? Dan betaal je € 65,00 per uur. En je kunt ook een 10-urenkaart kopen, dan betaal je € 640,-. Benieuwd naar meer mogelijkheden? Wij zijn zeer flexibel en denken graag met je mee. Vraag hier gerust naar!

Genoeg informatie om je eerste motorrijles te starten?

Plan je eerste les bij onze Motorrijschool Veenendaal en wie weet zit jij volgende al op de motor!

Maak direct een afspraak