Code 95 cursussen (tijdelijk geen aanbod)

Ben jij beroepschauffeur en moet jij je code 95 (basiskwalificatie) halen? Of moet je je code 95 verlengen? Wij geven Code 95 cursussen zodat jij binnen no-time weer bijgeschoold bent. Dit kun je thuis doen via e-learning. Wel zo makkelijk!

Code 95 cursussen

Maak direct een afspraak

Na het lezen van deze pagina weet je

  • Dat je je code 95 makkelijk kunt behalen via e-learning
  • Hoe jij je code 95 kunt verlengen

Code 95 nascholing

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1 (E), C (E), D1 (E) OF D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Iedere beroepschauffeur moet volgens de richtlijn vakbekwaamheid 35 uur verplichte nascholing volgen. Wij verzorgen hiervoor trainingen en daarnaast kunnen wij ook de administratie omtrent de nascholing voor je regelen. Wij houden per chauffeur bij welke trainingen hij heeft gevolgd en zijn geregistreerd. Zo heb jij hier geen omkijken naar en nemen wij je alles uit handen.

Code 95 cursussen e-learning

Bij ons kun je alle code 95 modules combineren met e-learning. Iedere module duurt ongeveer 7 uur. Hiervan kun je ongeveer 4 uur thuis via e-learning volgen. Dit is handig omdat je niet naar de rijschool hoeft te komen én je kunt zelf kijken wanneer het jou uitkomt om de module door te nemen. De rest van de stof behandelen we in een dagdeel bij onze rijschool. Op een dag behandelen we vaak twee modules, zodat we efficiënt werken. Door de modules met e-learning te combineren scheelt het niet alleen tijd, maar zijn de modules ook goedkoper. 

Code 95 verlengen 

Zonder code 95 mag je niet beroepsmatig rijden. Achter de geldigheidsdatum van rijbewijscategorieën C, C1 en/of D, D1 staat ‘95’ met een geldigheidsdatum. Is deze datum verlopen? Dan moet je je code 95 verlengen. Op de website Mijn CBR kan je als chauffeur inloggen met je DigiD code. Hier kan je inzien hoveel nascholingsuren op je naam geregistreerd zijn. Dit moet 35 uur zijn (per 5 jaar). 

Om de code 95 op het rijbewijs te krijgen kun je, afhankelijk van de geldigheidsdatum van het rijbewijs, je rijbewijs verlengen of vernieuwen (officieel heet dit duplicaat aanvragen). Bij vernieuwing blijft de geldigheidsdatum van het rijbewijs gelijk en is geen medische keuring nodig. Bij verlenging krijgt het rijbewijs een nieuwe geldigheidsdatum van vijf jaar en is er een medische keuring nodig. De rijbewijskosten bedragen maximaal 40 euro. De kosten van een medische keuring variëren. De aanvraag van een rijbewijs duurt 5 werkdagen. Een medische keuring kan veel tijd vergen.

Code 95 cursussen volgen? 

Vraag direct informatie aan. 

Maak direct een afspraak